Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Energiemarkt Trends in NL

Gas- en energieprijzen in Nederland zijn onlangs sterk gestegen, met een stijging van bijna 25 % op een enkele dag, waarbij handelaren ongeveer €33 betaalden voor een megawattuur. Ondanks deze stijging zijn de kosten van gas aanzienlijk lager dan vorig jaar, toen de prijzen vaak boven de €100 lagen. Dit heeft geresulteerd in lagere energierekeningen voor consumenten.

Lees meer...

Rutte gast door

Gisteren meldde NU.nl dat volgens premier Mark Rutte de gaswinning in het Groningenveld dit najaar volledig zal stoppen. Op dit moment is er nog een minimale hoeveelheid gaswinning, zodat de putten open kunnen blijven. Echter, de volledige sluiting is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de beschikbaarheid van voldoende buitenlands gas, dat omgezet kan worden naar het type gas geschikt voor onze verwarmingssystemen en kookplaten.

Lees meer...

Mei 2023: Inflatie stijgt naar 6,1 %

Inflatie in Nederland is in mei 2023 gestegen tot 6,1%, een stijging van bijna een procentpunt vergeleken met april (5,2%), volgens gegevens van het CBS. Consumentengoederen en -diensten waren gemiddeld 6,1% duurder dan in mei 2022. Zonder rekening te houden met de prijsontwikkeling van energie en motorbrandstoffen was de inflatie zelfs 7,9%.

Lees meer...