Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Liander rapporteert nieuwe knelpunten in stroomnet Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland

Liander, een van de grootste netbeheerders van Nederland, heeft aangekondigd dat er nieuwe uitdagingen zijn ontstaan op het elektriciteitsnet in de provincies Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Volgens de netbeheerder is de maximale capaciteit van het net bereikt, wat met name gevolgen heeft voor klanten met een aansluiting voor grootverbruik, zoals bedrijven.

Lees meer...

Strafheffing op gas belemmert nationale verduurzaming: Ondernemers roepen op tot eerlijk en haalbaar beleid

De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben over het algemeen positief gereageerd op de recent gepresenteerde Klimaatplannen van minister Jetten. Het Nederlandse bedrijfsleven staat volledig achter de klimaatdoelen van de regering. Er zijn echter grote zorgen onder ondernemers over de strafheffing op onder andere gas. Deze maatregel wordt als zeer onrechtvaardig beschouwd voor duizenden ondernemers die wel willen verduurzamen, maar belemmerd worden door overbelaste elektriciteitsnetwerken en een gebrek aan andere duurzame alternatieven.

Lees meer...

Studie toont potentieel voor exploitatie van modulaire kernreactoren in Nederland

Een recent gepubliceerde studie, in opdracht van de Nederlandse klimaatminister Rob Jetten, suggereert dat de vergunningverlening en bouw van kleinere, modulaire kernreactoren sneller kunnen worden gerealiseerd dan aanvankelijk gedacht. Het onderzoek, uitgevoerd door de Nuclear Research and consultancy Group (NRG), toont aan dat het mogelijk is om binnen zeven jaar vergunde en gevestigde watergekoelde modulaire kernreactoren te bouwen. De implementatie van nieuwe nucleaire technologieën, die tot nu toe niet in Nederland zijn gebruikt, zou echter meer tijd in beslag nemen.

Lees meer...