Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Vattenfall leidt de weg: Terugkeer van meerjarige energiecontracten en dalende prijzen

Vattenfall leidt de weg: Terugkeer van meerjarige energiecontracten en dalende prijzen. Na een lange periode van afwezigheid zijn meerjarige energiecontracten terug op de markt. Grote energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco en Budget Energie bieden opnieuw contracten aan voor een periode van drie jaar. Dit volgt op een periode waarin energiebedrijven terughoudend waren met het aanbieden van langlopende contracten vanwege het risico van fluctuerende energieprijzen.

Lees meer...

Bescherming voor trekvogels: Windparken nemen een pauze

In een wereldprimeur werden Nederlandse windparken in de Noordzee op zaterdag 13 mei 2023 voor het eerst vier uur lang stilgelegd om trekvogels een veilige doorgang te bieden. Deze maatregel, die werd uitgevoerd bij Borssele en Egmond aan Zee, maakt deel uit van de toezegging van de Nederlandse regering en de betrokken bedrijven om meer nadruk te leggen op ecologie en biodiversiteit bij offshore windparken.

Lees meer...

Vattenfall verlaagt energieprijzen en biedt weer langetermijncontracten aan

Vattenfall, een van Europa's grootste energieleveranciers, heeft aangekondigd dat het de prijzen voor elektriciteit en gas in Nederland met ingang van 1 juli aanzienlijk zal verlagen. De nieuwe tarieven zullen gelden voor klanten met variabele contracten, die een aanzienlijk deel uitmaken van de 1,3 miljoen klanten van Vattenfall. Deze prijsverlaging volgt de trend van concurrenten als Eneco en Essent, die ook hun tarieven hebben verlaagd.

Lees meer...