Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Energiegiganten Bieden Schikkingen

De Friese jurist Roelof de Nekker meldt de eerste schikkingen van energiebedrijven Vattenfall, Eneco en Essent, die honderden tot duizenden euro's terugbetalen aan klanten wegens eenzijdig verhoogde energieprijzen. Dit volgt na een overwinning bij de rechtbank van Amsterdam, waar De Nekker betoogde dat deze bedrijven zich schuldig maakten aan oneerlijke handelspraktijken door consumententarieven voor gas en elektriciteit op te drijven zonder hun klanten een alternatief te bieden.

Lees meer...

Inflatie in Nederland houdt aan: Een kritische blik op de cijfers van mei 2023

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in zijn meest recente snelle raming de inflatie voor mei 2023 vastgesteld op 6,1 procent. Dit betekent dat consumentengoederen en -diensten in mei 6,1 procent duurder waren dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ter vergelijking: in april was dit cijfer 5,2 procent. Dit lijkt op het eerste gezicht een aanzienlijke stijging, maar het is belangrijk op te merken dat deze inflatie niet bovenop de inflatie van april komt.

Lees meer...

Groot deel zonnepaneelomvormers mogelijk onveilig en storingsgevoelig, waaarschuwt Rijksinspectie

Een groeiend aantal zonnepaneelinstallaties in Nederland loopt mogelijk gevaar, volgens een recent rapport van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Uit het rapport blijkt dat veel omvormers, cruciale componenten van deze installaties, niet aan de standaard veiligheidseisen voldoen. Hierdoor kunnen ze storingen veroorzaken bij andere draadloze apparaten en kwetsbaar zijn voor hacking.

Lees meer...