Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Door Redactie, (reacties: 0)

Inflatiecorrectie leidt tot aanzienlijke prijsstijgingen bij KPN en Ziggo

Vanaf 1 juli 2023 voeren KPN en Ziggo, de telecomreuzen, prijsverhogingen door in reactie op de inflatie. Deze wijzigingen resulteren in hogere kosten voor internet, tv en telefoonabonnementen. De prijzen bij Ziggo stijgen met gemiddeld 8,5% procent, terwijl KPN een verhoging van 6,4% hanteert, met een maximum van 4 euro per maand.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Stroomtekort treft De Efteling: Nieuwe attractie en hotel onder druk

De Efteling ondervindt de gevolgen van het overbelaste stroomnet, net als honderden andere bedrijven. Door het huidige stroomtekort kan het pretpark zijn nieuwe attractie, Danse Macabre, en het in aanbouw zijnde hotel niet volledig operationeel houden tijdens de wintermaanden, meldt het Brabants Dagblad. Hierdoor zoekt het park naar creatieve oplossingen.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Groningse gaswinning stopt in oktober 2023, ontmanteling volgt een jaar later

Na zes decennia komt er een definitief einde aan de gaswinning in het Groningenveld. Op 1 oktober 2023 sluit de Groningse gaskraan, maar de gasputten blijven tot 1 oktober 2024 open voor het geval een zeer koude winter uitbreekt. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw reageert tevreden op de beslissing.

Lees meer...