Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Energieprijzen dalen: Essent en Vattenfall passen tarieven aan

Vanaf 1 oktober profiteren klanten van Essent en Vattenfall van lagere energietarieven. Essent heeft aangekondigd dat het tarief voor stroom naar €0,39042/kWh en voor gas naar €1,32713/m3 wordt verlaagd. Dit geldt voor alle 1,2 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract. Klanten met een gemiddeld verbruik kunnen hierdoor jaarlijks 118 euro besparen.

Lees meer...

Toename van armoede in Nederland

Het Centraal Planbureau (CPB) geeft een ernstige waarschuwing: als de regering niet doortastend optreedt, zou het aantal Nederlanders dat in armoede leeft, tegen 2024 dramatisch kunnen stijgen. Dit zou betekenen dat bijna een miljoen mensen, of 5,7% van de totale bevolking, getroffen zouden worden. Ter vergelijking: dit jaar ligt dit cijfer op 4,8%.

Lees meer...

Inflatiecorrectie leidt tot aanzienlijke prijsstijgingen bij KPN en Ziggo

Vanaf 1 juli 2023 voeren KPN en Ziggo, de telecomreuzen, prijsverhogingen door in reactie op de inflatie. Deze wijzigingen resulteren in hogere kosten voor internet, tv en telefoonabonnementen. De prijzen bij Ziggo stijgen met gemiddeld 8,5% procent, terwijl KPN een verhoging van 6,4% hanteert, met een maximum van 4 euro per maand.

Lees meer...