Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Door Redactie, (reacties: 0)

Groningse gaswinning stopt in oktober 2023, ontmanteling volgt een jaar later

Na zes decennia komt er een definitief einde aan de gaswinning in het Groningenveld. Op 1 oktober 2023 sluit de Groningse gaskraan, maar de gasputten blijven tot 1 oktober 2024 open voor het geval een zeer koude winter uitbreekt. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw reageert tevreden op de beslissing.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Eneco Toont Stabiele Resultaten in Roerige Tijden

Energiebedrijf Eneco heeft stabiele resultaten getoond gedurende een turbulent en verlengd boekjaar dat liep van 1 januari 2022 tot 31 maart 2023. Ondanks de onrust veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, de stijging van de energieprijzen en de toenemende energiearmoede, is het bedrijf erin geslaagd om voortgang te boeken met hun One Planet plan en strategie voor verduurzaming.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Overstap naar vast energiecontract kan honderden euro's besparen

Vanaf 1 juni hebben consumenten weer meer keuzemogelijkheden als het gaat om hun energiecontract. Door de recente marktsituatie worden verschillende contracten met vaste prijzen voor langere tijd aangeboden. Wie momenteel variabele prijzen betaalt, kan hierdoor significant besparen, zo blijkt uit onderzoek van de Vastelastenbond.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

KPN neemt Nederlandse activiteiten van Youfone over

KPN, de Nederlandse telecommunicatiegigant, kondigt aan dat het de Nederlandse activiteiten van Youfone overneemt, een snelgroeiende telecomaanbieder die al actief is op de netwerken van KPN. Deze stap zorgt ervoor dat KPN zijn merkenportfolio versterkt en zijn positie in de mobiele en breedbandmarkt aanzienlijk verstevigt, vooral in de sneller groeiende no-frills segmenten.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Nederland Bereikt Mijlpaal van 500.000 Elektrische Laadpunten

Nederland heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de transitie naar elektrisch vervoer, met nu meer dan 500.000 laadpunten verspreid over het land, volgens een rapport van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). Het rapport, dat onlangs aan de Tweede Kamer werd aangeboden, omvat private, semi-publieke en snellaadpunten.

Lees meer...