Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

KPN neemt Nederlandse activiteiten van Youfone over

KPN, de Nederlandse telecommunicatiegigant, kondigt aan dat het de Nederlandse activiteiten van Youfone overneemt, een snelgroeiende telecomaanbieder die al actief is op de netwerken van KPN. Deze stap zorgt ervoor dat KPN zijn merkenportfolio versterkt en zijn positie in de mobiele en breedbandmarkt aanzienlijk verstevigt, vooral in de sneller groeiende no-frills segmenten.

Lees meer...

Extreem Droogte: Nederland kampt met groeiend neerslagtekort

Volgens de Droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) is er sinds begin juni een duidelijk tekort aan neerslag. Het neerslagtekort in Nederland heeft een nieuw hoogtepunt bereikt met een landelijk gemiddelde van 133 millimeter. Dit ligt aanzienlijk boven de mediaan, wat aangeeft dat we momenteel te maken hebben met een extreem droog jaar. Het neerslagtekort is zelfs al op het niveau van de 5% droogste jaren, een duidelijk signaal van de ernst van de huidige droogte in het land. Verder wordt de situatie in Nederland momenteel als "aanhoudende droogte" aangemerkt. De droogtemonitor wordt elke twee weken gepubliceerd door de LCW en geeft een beeld van de hoeveelheid neerslag, de verdamping, de grondwaterstand, de afvoer van de rivieren en de hoeveelheid water in de bodem.

Lees meer...

Schommelingen in de gasprijzen: zorgen over aanvoer en onderhoud veroorzaken flinke prijssprongen

Afgelopen week zijn er flinke schommelingen geweest in de Europese gasprijzen. De prijs van aardgas schoot dinsdag 14 juni omhoog door zorgen over de aanvoer uit Noorwegen. Bij drie grote Noorse gasvelden en -installaties ligt de productie stil. Dit is de derde prijssprong in acht dagen.

Lees meer...

Over de grens tanken wordt aantrekkelijker door verhoging brandstofaccijnzen in Nederland

Vanaf 1 juli worden benzine en diesel in Nederland aanzienlijk duurder door een verhoging van de brandstofaccijnzen. Deze prijsstijging kan leiden tot grotere prijsverschillen met de buurlanden België, Duitsland en Luxemburg, waardoor het voor veel Nederlandse automobilisten aantrekkelijk wordt om over de grens te tanken.

Lees meer...