Energie, Telecommunicatie, Economie & meer | Nieuws uit Nederland

Energieprijzen dalen: Essent en Vattenfall passen tarieven aan

Vanaf 1 oktober profiteren klanten van Essent en Vattenfall van lagere energietarieven. Essent heeft aangekondigd dat het tarief voor stroom naar €0,39042/kWh en voor gas naar €1,32713/m3 wordt verlaagd. Dit geldt voor alle 1,2 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract. Klanten met een gemiddeld verbruik kunnen hierdoor jaarlijks 118 euro besparen.

Vattenfall volgt deze trend met een verlaging van de tarieven voor stroom naar €0,3463/kWh en voor gas naar €1,2975/m3. Wat opvalt, is dat Vattenfall de vaste leveringskosten voor stroom verhoogt, waardoor klanten per maand €3 extra betalen, terwijl de vaste kosten voor gas met €1 per maand worden verlaagd.

Beide energiebedrijven benadrukken de onzekerheid van de energiemarkt. Hoewel de prijzen drie kwartalen zijn gedaald, is de toekomstige ontwikkeling van de energiemarkt in de wintermaanden onzeker. Dit komt mede door stijgende inkoopprijzen op de gasmarkt en mondiale ontwikkelingen.

Essent benadrukt ook het belang van energiebesparing en adviseert klanten om te investeren in bijvoorbeeld ledlampen en tochtstrips. Met behulp van subsidies kunnen klanten ook in isolatie investeren.

Ga terug

Meer nieuws