Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Ungekende Stijging in Zorgpremie: DSW Slaat Alarm Over Toegankelijkheid

DSW, een prominente zorgverzekeraar in Nederland, heeft een ongekende stijging van de zorgpremie aangekondigd, die in 2024 €149 per maand zal bedragen. Deze verhoging van €11,50 per maand is de grootste sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. Deze ontwikkelung heeft alarmbellen doen rinkelen over de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg in Nederland.

Lees meer...

Nieuwe Brandstofprijzen: Benzine in 2024 fors duurder door accijnsverhoging

Nederlandse autobezitters staan voor een schok als de brandstofprijzen in januari 2024 stijgen: Een rit naar het tankstation zal vanaf januari 2024 duurder worden voor veel Nederlanders. Autobezitters zullen de impact van een accijnsverhoging voelen, met een verwachte stijging van bijna 21 cent per liter benzine. Dit betekent dat een tank van 45 liter bijna tien euro meer zal kosten dan nu. Dieselrijders worden ook niet gespaard, aangezien de prijs per liter diesel naar verwachting met ongeveer 13,5 cent zal stijgen, wat resulteert in bijna zes euro extra voor een volle tank.

Lees meer...

Aardgas tarieven dalen dankzij stabilisatie in Australië

De afgelopen week is de Europese gasmarkt opgeschrikt door plotselinge prijsschommelingen. Na een dreigende staking in Australië, die de wereldwijde gastoevoer op zijn kop dreigde te zetten, kunnen Europese consumenten en bedrijven nu opgelucht ademhalen. Recent vrijgegeven cijfers tonen een daling van 10% in het gasverbruik in de eerste helft van 2023 ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast tonen de data aan dat de invoer van vloeibaar aardgas met bijna 50% is gestegen, waardoor de afhankelijkheid van conventioneel gas vermindert.

Lees meer...