Nieuws uit Nederland

Energie, Telecommunicatie, Economie & meer

Door Redactie, (reacties: 0)

Behoud van de salderingsregeling verzekert toekomst van zonnepanelen

De controversiële salderingsregeling voor zonnepanelen, een centraal element ter bevordering van hernieuwbare energieën, blijft de komende jaren bestaan. Ondanks de plannen van het demissionaire kabinet om deze regeling af te schaffen, heeft de Senaatsfractie van GroenLinks-PvdA, met een beslissende meerderheid, zich tegen de wijzigingen verzet. Dit markeert een significante overwinning voor eigenaren van zonnepanelen en zet een sterk signaal voor de ondersteuning van hernieuwbare energieën.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Ungekende Stijging in Zorgpremie: DSW Slaat Alarm Over Toegankelijkheid

DSW, een prominente zorgverzekeraar in Nederland, heeft een ongekende stijging van de zorgpremie aangekondigd, die in 2024 €149 per maand zal bedragen. Deze verhoging van €11,50 per maand is de grootste sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. Deze ontwikkelung heeft alarmbellen doen rinkelen over de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg in Nederland.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Nieuwe participatie: Staat neemt belang in Stedin

De Nederlandse staat heeft plannen bekendgemaakt om aandelen te verwerven in netbeheerder Stedin. Dit volgt op het beoordelen van een kapitaalverzoek van Stedin, waarbij de staat de intentie heeft om een participatie te nemen in het netwerkbedrijf, waarmee de investeringen voor de energietransitie en economische groei verder gestimuleerd kunnen worden.

Lees meer...

Door Redactie, (reacties: 0)

Nieuwe Brandstofprijzen: Benzine in 2024 fors duurder door accijnsverhoging

Nederlandse autobezitters staan voor een schok als de brandstofprijzen in januari 2024 stijgen: Een rit naar het tankstation zal vanaf januari 2024 duurder worden voor veel Nederlanders. Autobezitters zullen de impact van een accijnsverhoging voelen, met een verwachte stijging van bijna 21 cent per liter benzine. Dit betekent dat een tank van 45 liter bijna tien euro meer zal kosten dan nu. Dieselrijders worden ook niet gespaard, aangezien de prijs per liter diesel naar verwachting met ongeveer 13,5 cent zal stijgen, wat resulteert in bijna zes euro extra voor een volle tank.

Lees meer...