Energie, Telecommunicatie, Economie & meer | Nieuws uit Nederland

KPN past tarieven aan: Inflatie en investeringen als drijvende krachten

KPN heeft aangekondigd dat de prijzen van zijn internetpakketten vanaf 1 juli met gemiddeld 3,17 euro per maand zullen stijgen. Deze prijsverhoging is aanzienlijk hoger dan de stijging van vorig jaar, toen de maandelijkse kosten met gemiddeld 1,90 euro stegen.

De telecomprovider verklaart dat de inflatie in Nederland, die momenteel op 6,1 procent staat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), een belangrijke rol speelt in deze prijsverandering. Bovendien, als KPN de huidige inflatiecijfers strikt zou volgen, zou de prijsverhoging oplopen tot 10 procent. In plaats daarvan heeft KPN ervoor gekozen om de prijsstijging te beperken tot 6,4 procent, met een maximum van 4 euro per maand, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen NU.nl.

De nieuwe tarieven zullen van toepassing zijn op alle abonnementen die vóór 23 januari 2023 zijn afgesloten. Het goedkoopste internetabonnement zal met 2,72 euro per maand stijgen, terwijl het duurste abonnement met 4 euro omhoog zal gaan, is op NU.nl te lezen. Het is belangrijk op te merken dat de prijsverhoging alleen van toepassing is op internet- en tv-abonnementen. Extra zenderpakketten zoals ESPN Compleet en diensten zoals het Opnemen Pakket en KPN Veilig zullen hun huidige prijs behouden.

Ook klanten van dochteronderneming XS4ALL zullen vanaf 1 juli meer gaan betalen voor hun internetabonnement. Naast de invloed van inflatie benadrukt KPN dat de prijsverhoging noodzakelijk is om te kunnen blijven investeren in de kwaliteit en veiligheid van het netwerk.

Dit nieuws van KPN markeert het laatste voorbeeld van hoe de inflatie impact heeft op de prijzen van goederen en diensten in Nederland. Terwijl bedrijven zoals KPN proberen de kosten voor hun klanten te beperken, blijft het duidelijk dat de aanhoudende inflatie consequenties heeft voor consumenten en bedrijven.

Bronnen:
[1] NU.nl, "KPN verhoogt abonnementsprijzen met gemiddeld 3,17 euro per maand", https://www.nu.nl/tech/6266067/kpn-verhoogt-abonnementsprijzen-met-gemiddeld-317-euro-per-maand.html, geraadpleegd op 1 juni 2023.
 

Ga terug

Meer nieuws