Energie, Telecommunicatie, Economie & meer | Nieuws uit Nederland

KPN neemt Nederlandse activiteiten van Youfone over

KPN, de Nederlandse telecommunicatiegigant, kondigt aan dat het de Nederlandse activiteiten van Youfone overneemt, een snelgroeiende telecomaanbieder die al actief is op de netwerken van KPN. Deze stap zorgt ervoor dat KPN zijn merkenportfolio versterkt en zijn positie in de mobiele en breedbandmarkt aanzienlijk verstevigt, vooral in de sneller groeiende no-frills segmenten.

Youfone, met meer dan 540.000 klanten, is een aanbieder van particuliere internet, televisie, mobiele en vaste telefonie abonnementen die in zowel Nederland als België actief is. Het Rotterdamse bedrijf werd in 2008 opgericht door Valentijn Rensing en maakt voor zijn mobiele diensten gebruik van het KPN en Proximus-netwerk. Ondanks de overname zullen Youfone-klanten nog steeds gebruik maken van de beste mobiele en vaste netwerken van Nederland.

De acquisitie, ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro, wordt toegevoegd aan het portfolio van KPN naast andere merken zoals XS4ALL, Solcon en Simyo. Hoewel de Youfone-organisatie zelfstandig zal blijven opereren binnen KPN, wordt verwacht dat de merkportefeuille van KPN zal versterken.

KPN en Youfone kijken optimistisch naar de toekomst en verwachten de komende jaren verdere groei te realiseren door voortzetting van het efficiënte bedrijfsmodel dat Youfone met succes heeft neergezet. Dit zorgt ervoor dat huidige en toekomstige Youfone klanten op hun vertrouwde manier bediend worden.

De overname is nog onderhevig aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Youfone heeft in het verleden enkele opmerkelijke stappen genomen, zoals de overname van Mobicross in 2017, waarmee het bedrijf actief werd op de vaste telefonie, internet en televisiemarkt. Daarnaast heeft het bedrijf succesvolle stappen gezet in de zakelijke telecommarkt, en heeft het in 2020 een nieuwe TV-dienst gebaseerd op Android TV gelanceerd, waardoor het de eerste aanbieder in Nederland werd die gebruik maakte van Android TV.

Bovendien heeft Youfone enkele van zijn abonnementen goedkoper gemaakt en de grootte van zijn databundels verhoogd zonder de prijzen te verhogen. Recente aanpassingen in de prijzen van de abonnementen en databundels hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de snelle groei van het bedrijf.

Tot slot is Youfone ook maatschappelijk betrokken, als hoofdsponsor van de betaald-voetbalclub Vitesse in het seizoen 2013/2014 en als sponsor van Team DSM vanaf 2022.

Ga terug

Meer nieuws