Energie, Telecommunicatie, Economie & meer | Nieuws uit Nederland

KPN neemt Nederlandse activiteiten van Youfone over

KPN, de Nederlandse telecommunicatiegigant, kondigt aan dat het de Nederlandse activiteiten van Youfone overneemt, een snelgroeiende telecomaanbieder die al actief is op de netwerken van KPN. Deze stap zorgt ervoor dat KPN zijn merkenportfolio versterkt en zijn positie in de mobiele en breedbandmarkt aanzienlijk verstevigt, vooral in de sneller groeiende no-frills segmenten.

Youfone, met meer dan 540.000 klanten, is een aanbieder van particuliere internet, televisie, mobiele en vaste telefonie abonnementen die in zowel Nederland als België actief is. Het Rotterdamse bedrijf werd in 2008 opgericht door Valentijn Rensing en maakt voor zijn mobiele diensten gebruik van het KPN en Proximus-netwerk. Ondanks de overname zullen Youfone-klanten nog steeds gebruik maken van de beste mobiele en vaste netwerken van Nederland.

De acquisitie, ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro, wordt toegevoegd aan het portfolio van KPN naast andere merken zoals XS4ALL, Solcon en Simyo. Hoewel de Youfone-organisatie zelfstandig zal blijven opereren binnen KPN, wordt verwacht dat de merkportefeuille van KPN zal versterken.

KPN en Youfone kijken optimistisch naar de toekomst en verwachten de komende jaren verdere groei te realiseren door voortzetting van het efficiënte bedrijfsmodel dat Youfone met succes heeft neergezet. Dit zorgt ervoor dat huidige en toekomstige Youfone klanten op hun vertrouwde manier bediend worden.

De overname is nog onderhevig aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Youfone heeft in het verleden enkele opmerkelijke stappen genomen, zoals de overname van Mobicross in 2017, waarmee het bedrijf actief werd op de vaste telefonie, internet en televisiemarkt. Daarnaast heeft het bedrijf succesvolle stappen gezet in de zakelijke telecommarkt, en heeft het in 2020 een nieuwe TV-dienst gebaseerd op Android TV gelanceerd, waardoor het de eerste aanbieder in Nederland werd die gebruik maakte van Android TV.

Bovendien heeft Youfone enkele van zijn abonnementen goedkoper gemaakt en de grootte van zijn databundels verhoogd zonder de prijzen te verhogen. Recente aanpassingen in de prijzen van de abonnementen en databundels hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de snelle groei van het bedrijf.

Tot slot is Youfone ook maatschappelijk betrokken, als hoofdsponsor van de betaald-voetbalclub Vitesse in het seizoen 2013/2014 en als sponsor van Team DSM vanaf 2022.

Meer nieuws

Nederland schaft salderingsregeling af: Zonne-energiebranche in rep en roer

De aangekondigde afschaffing van de salderingsregeling per 1 januari 2027 in Nederland heeft voor aanzienlijke opschudding gezorgd in de zonne-energiebranche. Fabrikanten en installateurs van zonnepanelen zien hun bedrijfsmodellen bedreigd, terwijl voorstanders van de beslissing hopen op een broodnodige verlichting van het elektriciteitsnet. Dit artikel belicht de achtergrond van de salderingsregeling, de gevolgen van de afschaffing en de toekomstige perspectieven voor zonne-energie in Nederland.

Behoud van de salderingsregeling verzekert toekomst van zonnepanelen

De controversiële salderingsregeling voor zonnepanelen, een centraal element ter bevordering van hernieuwbare energieën, blijft de komende jaren bestaan. Ondanks de plannen van het demissionaire kabinet om deze regeling af te schaffen, heeft de Senaatsfractie van GroenLinks-PvdA, met een beslissende meerderheid, zich tegen de wijzigingen verzet. Dit markeert een significante overwinning voor eigenaren van zonnepanelen en zet een sterk signaal voor de ondersteuning van hernieuwbare energieën.

Ungekende Stijging in Zorgpremie: DSW Slaat Alarm Over Toegankelijkheid

DSW, een prominente zorgverzekeraar in Nederland, heeft een ongekende stijging van de zorgpremie aangekondigd, die in 2024 €149 per maand zal bedragen. Deze verhoging van €11,50 per maand is de grootste sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. Deze ontwikkelung heeft alarmbellen doen rinkelen over de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg in Nederland.