Overzicht Nederlandse

Zorgverzekering

Goede tandheelkundige zorg is goud waard. | Foto: DACHIST

Elk jaar in november ontvang je een polis van je zorgverzekeraar voor het komende jaar. Het is belangrijk om deze polis goed te controleren. Misschien veranderen je zorgbehoeften voor het komende jaar of heeft de verzekeraar de voorwaarden van je polis gewijzigd. Daarom kun je, ondanks dat je dezelfde polis hebt, op een andere manier verzekerd zijn. Zelfs als je zorgbehoeften hetzelfde blijven, is het raadzaam om te controleren of je zorgverzekering nog geschikt is.

Als je polis niet meer bij je behoeften past, kun je ervoor kiezen om je huidige polis aan te passen of over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Je kunt een andere zorgverzekering online of telefonisch afsluiten. Zorg ervoor dat je dit uiterlijk op 31 december van elk jaar doet. Je oude zorgverzekering wordt dan automatisch opgezegd door je nieuwe zorgverzekeraar. Als je zelf je polis uiterlijk op 31 december opzegt, heb je tot eind januari de tijd om een nieuwe polis af te sluiten.

De informatie in deze overzicht kan zowel interessant zijn voor mensen die al verplicht verzekerd zijn in Nederland als voor expats die net in Nederland zijn aangekomen en een overzicht willen krijgen van de verschillende verzekeringsmogelijkheden.

Een paar belangrijke aantekeningen

Geen advies

Wij bieden een overzicht van verschillende zorgverzekeringen in Nederland via een partner. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat wij geen erkende verzekeringsadviseurs zijn en geen vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarom zijn we niet gekwalificeerd om specifiek advies te geven over individuele verzekeringsaanbiedingen of individuele aanbevelingen.

Als je gedetailleerde informatie nodig hebt over een aanbod van een zorgverzekering, neem dan rechtstreeks contact op met de aanbieder. Zij hebben de expertise en kwalificaties om je advies op maat te geven en uitleg te geven over hun producten.

Nederlandse markt

Houd er ook rekening mee dat alle verzekeringsaanbieders op het platform de Nederlandse markt bedienen. Dus als je in Nederland woont, werkt of van plan bent te verhuizen, vind je hier een breed scala aan zorgverzekeringsopties.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle aanbieders Duitstalige diensten of ondersteuning bieden. Dit kan belangrijk zijn als je hulp nodig hebt of vragen hebt over je verzekering. Bovendien accepteren sommige aanbieders geen Duitse rekeningnummers of telefoonnummers. Het is daarom aan te raden om deze punten te controleren bij de aanbieder voordat je een verzekering afsluit.

Als je sociaal verzekeringsplichtig bent e/o woonachtig bent buiten Nederland, kunnen sommige aanbieders hun diensten mogelijk niet aanbieden.

Verdienmodel

Houd er rekening mee dat we een vergoeding kunnen ontvangen voor het doorverwijzen van klanten naar aanbieders. Ons platform wordt gefinancierd door advertenties en we verdienen geld wanneer gebruikers op advertenties klikken of wanneer ze worden doorverwezen naar de website van een aanbieder.

Andere

overzichten en vergelijkers

Nederland

Nieuws

Behoud van de salderingsregeling verzekert toekomst van zonnepanelen

De controversiële salderingsregeling voor zonnepanelen, een centraal element ter bevordering van hernieuwbare energieën, blijft de komende jaren bestaan. Ondanks de plannen van het demissionaire kabinet om deze regeling af te schaffen, heeft de Senaatsfractie van GroenLinks-PvdA, met een beslissende meerderheid, zich tegen de wijzigingen verzet. Dit markeert een significante overwinning voor eigenaren van zonnepanelen en zet een sterk signaal voor de ondersteuning van hernieuwbare energieën.

Ungekende Stijging in Zorgpremie: DSW Slaat Alarm Over Toegankelijkheid

DSW, een prominente zorgverzekeraar in Nederland, heeft een ongekende stijging van de zorgpremie aangekondigd, die in 2024 €149 per maand zal bedragen. Deze verhoging van €11,50 per maand is de grootste sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. Deze ontwikkelung heeft alarmbellen doen rinkelen over de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg in Nederland.


De kleine lettertjes
De informatie op dit platform is gebaseerd op gegevens die we hebben verkregen in samenwerking met onze partners. Hoewel we ons uiterste best doen om actuele en nauwkeurige gegevens te verstrekken, kunnen we de volledige nauwkeurigheid en volledigheid van deze informatie niet garanderen. We adviseren je daarom om alle details zorgvuldig te controleren voordat je een beslissing neemt. Ons doel is om je een overzicht van de beschikbare opties te geven, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij jou. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij het kiezen van een aanbieder. Daarom raden we je aan de voorwaarden grondig te lezen en eventuele vragen rechtstreeks met de aanbieder te bespreken voordat je een keuze maakt.
Wij willen benadrukken dat wij geen erkende verzekeringsadviseurs zijn en geen vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarom zijn we niet gekwalificeerd om specifiek advies te geven over individuele aanbiedingen of persoonlijke aanbevelingen te doen.
Daarnaast ontvangen we mogelijk een vergoeding voor het doorverwijzen van klanten naar aanbieders. Ons platform wordt gefinancierd door middel van advertenties.
Hoewel we ernaar streven een breed scala aan opties te presenteren, kunnen we niet garanderen dat alle opties en aanbieders die in Nederland beschikbaar zijn, worden weergegeven op ons platform.
De aanbieders op ons platform bedienen allemaal de Nederlandse markt. Houd er echter rekening mee dat niet alle aanbieders diensten of ondersteuning in het Duits of Engels aanbieden. Daarnaast accepteren sommige aanbieders mogelijk geen buitenlandse rekeningnummers of telefoonnummers. Controleer deze punten bij de aanbieder voordat je een contract afsluit.